Skip to content

Om oss på Byggperspektiv

Vi är experter inom kontrollansvar. Tveka inte att kontakta oss om ni behöver en kontrollansvarig, vi är redo för att hjälpa er genom hela byggprocessen.

Personlig service på riktigt

Jansson & Stranderman Byggperspektiv AB drivs av Fredrik Jansson och Peter Stranderman. Vårt fokus ligger på kunden och att vara en trygghet under hela byggprocessen. Vi erbjuder tjänster som byggkonsultation, projektledning och bygglovskonsultation men vår primära verksamhet är kontrollansvar. Vi har lång erfarenhet inom byggbranschen både genom den privata sektorn men även inom samhällsbyggnad.

Våra medarbetare är engagerade, drivna och målmedvetna personer som har ett genuint intresse för konstruktion, byggnation och arkitektur men framför allt möten mellan människor. Vi är certifierad via RISE och engagerade i KARF, Kontrollansvarigas riksförbund.

Att ha en kvalificerad och erfaren kontrollansvarig på ditt byggprojekt kan vara avgörande för att säkerställa en smidig och framgångsrik byggprocess. Genom vår expertkunskap och öga för detaljer minskar risken för eventuella felaktigheter och kvalitetsbrister. Under kontrollansvarigs arbetsplatsbesök kan vi i ett tidigt skede hjälpa till att identifiera eventuella avsteg eller avvikelser från Boverkets byggregler (BBR), vilket kan spara tid och pengar samt öka sannolikheten för att undvika otrevliga överraskningar när det är dags att anhålla om slutbesked.

Vi är verksamma i Göteborg med omnejd b.la. i Kungälv, Mölndal, Härryda, Lerum,
Alingsås, Ale, Stenungsund, Öckerö, Tjörn, Orust, Kungsbacka, Uddevalla, Bollebygd, Borås, Partille och Lilla Edet men vi erbjuder naturligtvis våra tjänster inom hela landet.

Krav på nytt kontrollsystem
Boverkets har sedan en tid kommit ut med nya riktlinjer gällande kontrollsystemet enligt Plan- och bygglagen (PBL), vilket påverkar bl.a. hur kontrollplanen och dess kontrollpunkter ska utformas, hur kontrollerna ska verifieras och vem som ska genomföra kontrollerna. Kontrollpunkter i kontrollplanen ska föregås av en riskanalys och kontrollplanen ska vara ett centralt dokument som ska följas under hela byggprojektet. Kontrollplanen ska innehålla kontroller mot kritiska moment under byggprocessen som kan vara svåra att kontrollera eller dyra att åtgärda i efterhand.

Vi på Jansson & Stranderman Byggperspektiv AB har under en längre period jobbat på våra interna rutiner och tagit fram nya verktyg för att möta upp Boverkets krav mot det nya kontrollsystemet. Då vi var tidigt ute har vi kommit långt i vårt arbete och våra medarbetare är mer pålästa än någonsin.

Våra erfarna kontrollansvariga

Teamet har mer än 20 års erfarenhet och genomfört massor av lyckade projekt

Profilbild på Fredrik Jansson

Fredrik Jansson

Certififierad
Kontrollansvarig

0706-400401

Profilbild på Peter Stranderman

Peter Stranderman

Certifierad
Kontrollansvarig

0703-607686