Skip to content

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Om du har några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ringa oss eller kontakta oss via formuläret nedan.

Fredrik Jansson
0706-400401

Peter Stranderman
0730-607686

fredrik@byggperspektiv.se


peter@byggperspektiv.se

Eklandagatan 17
412 55, Göteborg

Kontakta en kontrollansvarig

Om du har några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ringa oss eller kontakta oss via formuläret till höger. Vi sitter tillsammans med Bygglovsbutiken Arkitekter på Eklandagatan 17 (nära Carlanderska Sjukhuset). Vi återkommer till er så fort vi kan.

Att ha en kvalificerad och erfaren kontrollansvarig på ditt byggprojekt kan vara avgörande för att säkerställa en smidig och framgångsrik byggprocess. Genom vår expertkunskap och öga för detaljer minskar risken för eventuella felaktigheter och kvalitetsbrister. Under kontrollansvarigs arbetsplatsbesök kan vi i ett tidigt skede hjälpa till att identifiera eventuella avsteg eller avvikelser från Boverkets byggregler (BBR), vilket kan spara tid och pengar samt öka sannolikheten för att undvika otrevliga överraskningar när det är dags att anhålla om slutbesked.

Vi är verksamma i Göteborg med omnejd b.la. i Kungälv, Mölndal, Härryda, Lerum,
Alingsås, Ale, Stenungsund, Öckerö, Tjörn, Orust, Kungsbacka, Uddevalla, Bollebygd, Borås, Partille och Lilla Edet men vi erbjuder naturligtvis våra tjänster inom hela landet.

Krav på nytt kontrollsystem
Boverkets har sedan en tid kommit ut med nya riktlinjer gällande kontrollsystemet enligt Plan- och bygglagen (PBL), vilket påverkar bl.a. hur kontrollplanen och dess kontrollpunkter ska utformas, hur kontrollerna ska verifieras och vem som ska genomföra kontrollerna. Kontrollpunkter i kontrollplanen ska föregås av en riskanalys och kontrollplanen ska vara ett centralt dokument som ska följas under hela byggprojektet. Kontrollplanen ska innehålla kontroller mot kritiska moment under byggprocessen som kan vara svåra att kontrollera eller dyra att åtgärda i efterhand.

Vi på Jansson & Stranderman Byggperspektiv AB har under en längre period jobbat på våra interna rutiner och tagit fram nya verktyg för att möta upp Boverkets krav mot det nya kontrollsystemet. Då vi var tidigt ute har vi kommit långt i vårt arbete och våra medarbetare är mer pålästa än någonsin.